10 augustus 2024

Cursus Survivallen op zee

We hebben ons ingeschreven voor de (verplichte) 6-daagse survivalcursus. Van 5 t/m 10 april 2025 leren we bij SeaSports in TeignMouth in Engeland alle belangrijke skills die we als oceaanroeiers moeten kennen en kunnen. 

Ook als deze cursus niet verplicht zou zijn, zouden wij deze volgen. Wij nemen ons avontuur en de risico’s namelijk bloedserieus en we onderschatten de oceaan niet. Daarom gaan we alles leren over: sea survival, first aid, marine SRC (Serious Risk Concentration), navigation en seamanship-skills. Ook krijgen we lessen over oceaanstromingen, meteorologie (inclusief tropical revolving storms), gebruik van het kompas, GPS, kaartplotters, radar, AIS (Automatic Identification System), veiligheidsuitrusting, brandbestrijding, de watermaker, scheepsknopen en het bijhouden van dagelijkse logboeken. 

Gezocht: oceaanroeiboot voor de Grannies on Waves

We gaan pas in december 2026 de oceaan over roeien, maar we willen  ons al vanaf het voorjaar van 2025 serieus voorbereiden op alles wat we voor de boeg hebben. Dat begint met de cursus in Engeland, maar wat minstens zo belangrijk is:  onze boot! We zetten alles op alles om in het voorjaar van 2025 de beschikking te hebben over een oceaan-roeiboot, zodat we alles wat we leren kunnen oefenen, oefenen en nog eens oefenen. We zoeken een hoofdsponsor die ons wil helpen  bij het verkrijgen van de boot die bij ons past en waarmee we zo veilig mogelijk de World’s Toughest Row kunnen roeien! 

Ben jij of ken jij iemand?  Kijk op onze sponsorpagina of neem contact op via info@granniesonwaves.nl

Ik wil helpen deze droom te realiseren